Canapes z łososiem

Pomysłna szybkie i bardzo smaczne canapes z wędzonym łososiem na ciemnym pieczywie. Zazwyczaj używamy ciemnego, żytniego pieczywa z dodatkiem pestek dyni. Doskonałe na szybki lunch czy drobną przekąskę w ciągu dnia. Zamiast ciemnego pieczywa możemy użyć krakersów. Smacznego.

Przygotowane?

Daj nam znać czy smakowało – zostaw komentarz pod przepisem!

Jeżeli chcesz się z nami skontaktować, w sprawie tego przepisu, użyj naszego formularza kontaktowego. Możesz również wysłać do nas email!

Wskazówka

Zamiast rukoli można użyć roszponki.

Podobają ci się nasze przepisy?

Polub nas na Facebooku, aby na bieżąco otrzymywać nasze najnowsze przepisy, pomysły, inspiracje, kulinarne zmagania i zdjęcia, prosto na swoją Facebookową ścianę!

Canape z łososiem i kremowym serkiem

Jak bardzo lubimy? 51

Canape z łososiem i kremowym serkiem

Składniki:

  • Pumpernikiel
  • Wędzony łosoś w plastrach
  • Kremowy serek twarogowy
  • Chrzan
  • Świeży ogórek, pokrojony w plasterki
  • Rukola
  • Świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

  • Pokrój pumpernikiel na kwadratowe kromki.
  • Posmaruj serkiem i odrobiną chrzanu.
  • Połóż łososia i plastry ogórka.
  • Przypraw świeżo zmielonym pieprzem.
  • Dekoruj rukolą.
http://www.kuchennyblat.pl/canapes-z-lososiem/

 

Gotujemy, smakujemy, oceniamy!

Wszystkie zamieszczone tutaj przepisy, zostały własnoręcznie przygotowane, sfotografowane oraz skonsumowane przez autorów bloga. Nasze oceny przepisów są w 100% subiektywne!

Kuchenny Blat
6