Faszerowane jajka

Jajka faszerowane pieczarkami zmieszanymi z ugotowanymi na twardo żółtkami, serwowane z majonezem i dekorowane rzeżuchą

Jajka będą wyglądać wyśmienicie na każdym świątecznym stole. Gwarantujemy, że smakują jeszcze lepiej niż wyglądają! Należy pamiętać aby pieczarki poszatkować bardzo drobno, nie należy ich trzeć na tarce, stracą wtedy fakturę. Smażymy je na złoto, aż do całkowitego odparowania wody. Serwujemy dekorowane rzeżuchą. Można podawać z majonezem. Smacznego!

Przygotowane?

Daj nam znać czy smakowało – zostaw komentarz pod przepisem!

Jeżeli chcesz się z nami skontaktować, w sprawie tego przepisu, użyj naszego formularza kontaktowego. Możesz również wysłać do nas email!

Wskazówka

Majonez można zastąpić łyżką oliwy.

Podobają ci się nasze przepisy?

Polub nas na Facebooku, aby na bieżąco otrzymywać nasze najnowsze przepisy, pomysły, inspiracje, kulinarne zmagania i zdjęcia, prosto na swoją Facebookową ścianę!

Faszerowane jajka

Jak bardzo lubimy? 51

Faszerowane jajka

Składniki:

  • 10 dużych jajek
  • 500 g pieczarek, bardzo drobno posiekanych
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła lub oliwy z oliwek do smażenia
  • świeża rzeżucha
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  • Jajka gotujemy na twardo, studzimy pod zimną wodą.
  • Masło (lub oliwę) rozgrzewamy w dużej patelni, dodajemy posiekane pieczarki, smażymy przez 10 minut aż pieczarki lekko się zarumienią.
  • Jaja obieramy ze skorupek, kroimy na pół.
  • Wyjmujemy żółtka, wkładamy je do sporej miski, rozgniatamy dokładnie widelcem.
  • Do miski dodajemy usmażone pieczarki i majonez, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy na jednolitą masę.
  • Faszerujemy białka przygotowaną masą, dekorujemy świeżą rzeżuchą, serwujemy.
http://www.kuchennyblat.pl/faszerowane-jajka/

 

Gotujemy, smakujemy, oceniamy!

Wszystkie zamieszczone tutaj przepisy, zostały własnoręcznie przygotowane, sfotografowane oraz skonsumowane przez autorów bloga. Nasze oceny przepisów są w 100% subiektywne!

jajka faszerowane
Kuchenny Blat
13